Kommunalvalg 09

Tak til vælgerne

Søren Guts
Ballerup Bladet: 24-11-2009

Kommunalvalget blev ikke noget godt valg for Enhedslisten. Vi gik tilbage stort set overalt i landet. En markant undtagelse var København, hvor listen fik et flot valg med næsten 11% af stemmerne. Her i Ballerup gik vi fra 3.3 til 2.2%. I forhold til seneste folketingsvalg, var der dog tale om en lille fremgang. Lokalt kan vi glæde os over, at vores valgforbund sikrede SF deres fjerde mandat. Faktisk fik de dette ved hjælp af De Radikales og vores stemmer.

Emneord:

Stem på dig selv

Søren Guts
Ballerup Bladet: 17-11-2009

For fire år siden havde vi i valgkampen et slogan: "Stem på dig selv - stem Enhedslisten". "Enhedslisten ønsker nemlig, at fortsætte den tætte dialog med borgerne. Vi mener, at det er skolelærere og elever, der bedst ved, hvordan skolerne fungerer. At det er de ældre, der bedst ved, hvilke behov de ældre har. At det er forældre og pædagoger, der bedst ved, hvad der skal til for at gøre daginstitutionerne bedre".

Emneord:

Alternativ til venstre

Søren Guts
Ballerup Bladets valgnummer 2009

Den største udfordring i den kommende valgperiode bliver at forsvare og udbygge velfærden. Skattestop, skattelettelser til de rigeste og regeringens stramme greb om kommunerne betyder en langsom udhuling af velfærden. Forskellen mellem rig og fattig vokser i disse år.

Emneord:

Hvilket valgforbund skal i indgå?

Valgforbund  - en lille analyse


Partierne kan ved regions- og kommunalvalg indgå valgforbund. Det indebærer, at de partier, der indgår i valgforbundet, tildeles mandater, som om de var et samlet parti. Først derefter fordeles så det antal mandater, valgforbundet har opnået, på de enkelte partier, i øvrigt efter de samme regler, som gælder for fordelingen af mandaterne mellem partierne (herunder valgforbundene) ved den første mandatfordeling.

Emneord: