Enhedslisten stiller med lokal kandidat

Enhedslisten i Ballerup har en lang tradition for at stille med stærke, lokale kandidater til folketingsvalgene, og dette valg bliver ingen undtagelse.
I Ballerup kredsen er det Jens Wenzel Andreasen som står øverst på stemmesedlen. Jens er gift og har to døtre på 14 og 16, og har boet i den almene boligafdeling Måløv Park i 16 år.
"Jeg blev aktiv beboerdemokrat kort efter jeg flyttede hertil, og det er noget af den mest vedkommende politik man kan beskæftige sig med. Det handler både om det helt nære, huslejen, men også om vedvarende energi i boligafdelingerne og om boligsociale indsatser. Det arbejder jeg for i bestyrelsen for boligforeningen, som har 12.000 boliger i storkøbenhavn, men jeg kan også se at der er behov for en stærk stemme for de almene boliger i folketinget. Blandt andet er huslejen hårdt presset af den hurtigt voksende grundskyld i disse år. Her er der behov for handling fra folketinget og det kunne jeg godt tænke mig at få gjort noget ved."
Enhedslisten kæmper for omstilling til 100% vedvarende energi, og her har Jens helt særlige kompetencer, da han har arbejdet med forskning i solcelller, batteriteknologi og brændselsceller i 15 år på DTU, hvor han i dag er seniorforsker.
"Når man arbejder med vedvarende energiteknologier på et så grundlæggende niveau som jeg gør, så får man en god forståelse for den store udfordring det er at omstiille til 100% vedvarende energi. Men det er helt nødvendigt for vores fælles fremtid på jorden, og det haster virkelig meget nu. Den gode nyhed er at vi faktisk har det vi skal bruge på hylderne: Vindmøller, solceller og forbindelser til fx vandkraft i Norge, gør at det med sikkerhed er muligt at stille om. Det kræver bare politisk vilje og prioritering. Og det vil jeg gerne bidrage til."
Jens Wenzel Andreasen og Enhedslisten i Ballerup glæder sig til at møde vælgerne på gaden i de kommende uger.