Kolonihavefolket diskrimineres

Jens Ohlsson
Ballerup Bladet: 24-03-2014

Hundredevis af kolonihaver i Ballerup har i disse år fået kloakeret, installeret WC eller opsat solfangere, til gavn for miljøet og til gavn for beskæftigelsen.

I disse dage kan man indberette håndværkerfradrag for en arbejdsløn op til 15.000 kr, som led i vækstpakken for 2013-14. Fradraget gælder for alle private helårsboliger og fritidshuse, bare ikke lige kolonihaver. Selv fritidshuse i udlandet er omfattet, hvordan det så ellers skal gavne den danske beskæftigelse. Derudover indeholder "vækstpakken" mest skattelettelser til erhvervslivet.

Kolonihavefolket bor typisk i lejeboliger, så der er ikke meget fradrag at hente, og af besynderlige årsager er kolonihaver undtaget fra fradragsreglerne, selvom udgiften afholdes helt privat. Det er en skævhed som Enhedslisten er imod. I det mindste kan man da ligestille borgerne.

Er det mon en forglemmelse, eller endnu et bevis på den skæve fordelingspolitik, der bliver ført. Døm selv.